Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda 22-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilen su ürünleri denetimlerine Tokat'ta da katıldı.

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, konu hakkında yaptığı açıklamada, İl genelindeki yetiştiricilik tesisleri, iç su avcılık sahaları ve perakende balık satış yerlerinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildiğini belirtti. Denetimlerin amacının, su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması olduğunu ifade etti.

Köpeğe Çarpan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı Köpek Telef Oldu Köpeğe Çarpan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı Köpek Telef Oldu

Bir 4 kişi, skeet atıcılığı yapan insanlar, balık tutan insanlar, olta ve göl görseli olabilir

Tokat'ın iç su alabalık üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şahin, İl sınırları içindeki 37 baraj, gölet ve iç su kaynağında bugüne kadar 326 denetim gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakanlık koordinasyonunda gerçekleştirilen eş zamanlı denetimlere İl ve İlçe Müdürlüğü'nden 24 personelin katıldığını, 67 denetim yapıldığını ve herhangi bir yasadışı faaliyete rastlanmadığını belirtti.

Yılbaşından bugüne kadar yapılan denetimlerde ise 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı faaliyette bulunan 35 kişi/işletmeye toplam 133.166 TL idari para cezası uygulandığını ifade eden Şahin, denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

Bir 3 kişi, balık tutan insanlar, olta ve göl görseli olabilir

Kaynak: BÜLTEN