TOKAT HABER

Tokat’ta Boşanma Aşamasındaki Eşinin Evini Basıp, Bir Askeri Yaralayan Eski Askere 62,5 Yıl Hapis

Tokat’ta hakkında koruma kararı bulunan Hacer Solmaz’a(28), boşanma aşamasındaki eşine saldırmak için köye geldi ve burada nöbet tutan jandarma ile çatışmaya girdi. Hakim eskiden uzman çavuş olan Ömer Solmaz’a (32) toplam 62.5 yıl hapis cezası verdi.

Abone Ol

7 Aralık 2021 tarihinde Çerçi köyünde yaşanan bu olayda, Disiplinsizlik suçundan 2020 de uzman çavuşluktan atılan Ömer Solmaz, 11 Ağustos’ta eşi Hacer Solmaz’a şiddet uyguladı. Yargıya taşınan bu olay, Hacer Solmaz’a koruma verildi. Ömer Solmaz’a ‘’kasten yaralama’’ ve ‘’tehdit’’ suçlamalarıyla tutuklandı ve hemen cezaevine gönderildi .

Mahkemeye çıkan Ömer Solmaz 7 Ekim 2021 yılında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tokat Denetimli Serbestlik Bürosu Ömer Solmaz’a elektronik kelepçe taktı. 4 Aralık 2021’de ayağındaki elektronik kelepçeyi çıkaran Ömer Solmaz sırra kadem bastı. Kaçtığı araba şehir merkezinde terk edilmiş halde bulundu. Bu olaydan sonra jandarma Çerçi köyünde ikametgah eden Hacer Solmaz’a koruma verildi. Ağabeyi Adem Gencay için güvenlik önlemi alarak köyde nöbet tutmaya başladı.

Evin çevresinde bulunan görevli jandarmalar 7 Aralık 2021’de 04.30 saatlerinde köpeklerin havlamasından dolayı çevreyi incelediler. İnceleme sırasında görevli jandarmaya Ömer Solmaz pompalı tüfekle ateş açtı. Hacer Solmaz’a saldırmak için köye gelen Ömer Solmaz jandarma astsubay Ferhat Koyun’u yaraladı. Ömer Solmaz kısa zamanda yakalanıp gözaltına alında ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

SANIK İYİ HALDEN YARARLANMADI

Ömer Solmaz’a Tokat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı ve bu dava’da çift boşandı.
14 Tummuzda’ 7. Duruşmada Hacer Solmaz ve Ömer Solmaz’ın aileleride mahkemeye katıldı. Avukatlar son savunmalarını yaptı ardından mahkeme ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl ‘Kamu görevlilerini kasten öldürmee teşebbüs’ten 16 yıl, Hacer Solmaz’ın ağabeyi Adem Gençay’ı  ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten 13 yıl Hacer Solmaz’ın diğer ağabeyi Cafer Gençay'ı 'kasten öldürmeye teşebbüs‘ten 13 yıl, 'nitelikli konut dokunulmazlığı ihlali’nden 5 yıl, 'Mala zarar verme'den ise 6 ay olmak üzere toplam 62 yıl 6 ay  hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığa iyi hal indirimi vermedi.