TOKAT HABER

Tokat’ta Aday Öğrenciler İçin YKS Tercih ve Bilgilendirme Standı Açılıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından Novada AVM’de tercih ve bilgilendirme standı açılıyor.

Abone Ol

29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında kurulacak olan tercih ve bilgilendirme standı ile tercih döneminde öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak.

Bu hizmet ile Tokat ve İlçelerde binlerce aday öğrencinin üniversite tercihi yapacağı bu dönemde, öğrencilerin bölüm ve programlar hakkında bilgi alması sağlanacak. 
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yaptığı açıklamada, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin topluma faydalı işler ürettiğini aktararak bu yıl da tercih ve bilgilendirme standı açılacağını duyurdu. Rektörümüz açıklamasında, “YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce aday öğrenci oldukça heyecanlı ve bir o kadar da önemli bir aşamaya geldiler. Öğrenciler, hayatlarının ileriki dönemlerinde edinecekleri meslekleri seçecekler. Bu süreçte oldukça dikkatli olmaları gerekiyor. Bu süreçte Üniversite olarak aday öğrencilerimize ve ailelerine profesyonel destek sağlamak istiyoruz. Öğrencileri, dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyarmak, onlara yol göstermek istiyoruz. Bu nedenle uzman personelimiz tarafından öğrencilerimiz için tercih ve bilgilendirme standı kuruyoruz. Şimdiden tüm öğrencilerimize tercih sürecinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bilgilendirme etkinliği, TOGÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilecek. Stant, 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde 10.00 ile 19.00 saatleri arasında Novada AVM 2'nci katta hizmet sunacak. Tüm aday öğrencilerimizi standımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.