Tokat Milletvekili Yücel Bulut sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda: “Küresel çetelerin algı yönetim merkezleri yine kurulmuş saat gibi zırıltı çıkarmaya; bu defa da Milli Savunma Üniversitesi Rektörü değerli bilim adamı Prof. Dr. Erhan Afyoncu’ya aleyhine çığırtkanlığa başladılar.

Erhan Afyoncu, bu topraklarda yetişen ve bütün aidiyeti TÜRK MİLLETİ olan milli, namuslu ve özverili bir bilim insanıdır.

Yüreği sadece Türkiye için atan,

Türk için üreten,

Türk için düşünen,

Türk için düşleyen,

Türk için kükreyen bir Anadolu evladıdır.

Emperyalizmin beslemesi kafaların savurduğu sarhoş naralarıyla itibarsızlaşacak bir değer değildir” diyerek sözlerini noktaladı.

Son Dakika | Tokat Güne Depremle Uyandı! Son Dakika | Tokat Güne Depremle Uyandı!

PROF. DR. ERHAN AFYONCU KİMDİR?

1967’de Tokat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamladı. 1984’te başladığı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan 1988’de mezun olup 1989’da Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. Yüksek lisansını 1990’da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Doktorasını 1997’de tamamlayan Afyoncu, 2000’de yardımcı doçent, 2008’de doçent ve 2014’te de profesör oldu.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Tarih Bölüm başkan yardımcılığı, Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı başkanlığı ile fakülte ve yönetim kurullarında üye olarak vazife yaptı. 2012-2015 yılları arasında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 2016 Şubat’ında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı, 4 Ekim 2016’da ise Millî Savunma Üniversitesi rektörü oldu.

Kaynak: Bülten