TOKAT HABER

Tokat İl Özel İdaresi'nden Köylerde İçme Suyu Kalitesini Artırma Hamlesi

Tokat İl Özel İdaresi, köylerdeki içme suyu kalitesini artırmak amacıyla önemli bir adım attı. İçme suyu güvenliğini sağlamak için köylerde otomatik klorlama sistemleri kuruldu.

Abone Ol

. Bu sistemler, suyun sürekli olarak klorlanmasını ve dolayısıyla mikrobiyolojik kontaminasyon riskinin azaltılmasını hedefliyor.

Bunun yanı sıra, Tokat İl Özel İdaresi, suyun güvenliğini ve kalitesini sağlamak adına düzenli analizler gerçekleştiriyor. Bu analizlerle, içme suyunun sürekli olarak yüksek standartlarda tutulması amaçlanıyor. Bu yenilikçi uygulamalar, köylerdeki su kaynaklarının güvenliğini ve sağlığını ön planda tutarak, halk sağlığını koruma yönünde önemli bir katkı sağlıyor.

SAĞLIĞINIZ İÇİN SAHADAYIZ

Tokat İl Özel İdaresi içme suyu klorlama sistemlerine ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Merkez ve İlçe Köylerimizdeki içme suyu depolarımızın tamamında yıl içerisinde dönüşümlü ve düzenli olarak içme suyu numunelerimizi alıyor, analizlerini yaptırıyoruz. Aynı zamanda içme suyu depolarımızın tamamının bakım, onarım ve temizliğini yapan ekiplerimiz; klor makinelerinin takibini yaparak, sıvı ve tablet klor dağıtımlarını sürdürüyor. Sağlığınız için sahadayız” ifadelerine yer verdi.