Turhal'da ''Oman Benim" Etkinliğinde 700 kg Çöp Toplandı Turhal'da ''Oman Benim" Etkinliğinde 700 kg Çöp Toplandı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde kampüs içinde  kurulan fırınlarda pasta ve ekmek üretilmeye başladı. Kampüs sakinleri, lezzetli pasta ve ekmeklerin tadına artık üniversitenin Sosyal Tesisleri'nde bulunan TOGÜ Terasta varabilecek.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde kurulan fırınlarda ilk ürünler üretilmeye başlandı. Pasta ve tatlılar, üniversitenin Sosyal Tesisleri'nde bulunan TOGÜ Terasta personel ve öğrencilerin tüketimine sunuldu.

Tokat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Resul Gerçekçioğlu, Aşçılık Programı kapsamında başlatılan projenin ilk ürünlerinin üretildiğini açıkladı. Öğrencilerin, iki yıllık öğrenim sürecinin bir yılını laboratuvarda geçireceğini ve tam donanımlı eğitim alarak hazır hale geleceğini söyledi.

"TOGÜ (Tokat Gastronomi Ürünleri)" adıyla patent alınan proje kapsamında 60 farklı ürün üretileceğini belirten Gerçekçioğlu, modern fırınlarda üretilen ürünlerin öncelikle kuruma, ardından dışarıdan gelen taleplere cevap vereceğini ifade etti.

Personel ve öğrencilerin ekmek ihtiyacının karşılandığını, ayrıca glütensiz ürünler ile tatlı türlerinin de üretildiğini söyleyen Gerçekçioğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ın destekleriyle projenin ilerleme kaydettiğini belirtti.

Muhabir: Murat Berber