Vali Numan Hatipoğlu, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek’i makamında kabul etti. TKDK’nin Tokat’ta çok güzel işler gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Numan Hatipoğlu, TKDK İl IPARD III Programı ilk Çağrı ilanında M3 - Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” kapsamında yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımlarının destekleneceğini belirtti. Vali Numan Hatipoğlu, bu tedbir kapsamında oranı %50-70, bütçesi ise 66 milyon AVRO olacak olup yatırımlardaki tüm harcamalarının KDV ve diğer vergilerden muaf olacak desteklerin sektörlerini ve başvuru takvimini şöyle kaydetti.
“Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması.
Başvurular, 05.04.2024 tarihi saat 09:00’dan itibaren TKDK Tokat İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 07.05.2024 tarihi saat 18:00’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 09.05.2024, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Vali Numan Hatipoğlu, TKDK nın ilk defa bu sene yıllık çağrı takvimini açıkladığını belirterek vatandaşlarımızın bu çağrı takvimini dikkate alarak yatırım yapmayı düşündükleri alanlar ile ilgili TKDK Tokat İl Koordinatörlüğünden bilgi almalarını söyledi.
Bu kapsamda TKDK nın açıkladığı yıllık takvim ise şöyle:
Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar; Süt ve Süt Ürünleri İşleme, Kırmızı Et ve Et Ürünleri İşleme, Kanatlı Eti ve Et Ürünleri İşleme, Su Ürünlerinin İşlenmesi, Meyve Ve Sebze İşleme - Depolama, Yumurta İşleme ( Çağrı İlanı 21 MART 2024-Başvuru dönemi Mayıs- Destek bütçe 66.000.000 Avro.)
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme; Serada Tıbbi Aromatik Bitki, Süs Bitkisi, Fide /Fidan Üretimi, Kültür Mantarı, Arıcılık, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji.(Çağrı İlanı Haziran-Başvuru dönemi Temmuz-Destek bütçesi 80.000.000 Avro.)
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar; Süt Hayvancılığı, Besi Hayvancılığı, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Yumurta Tavukçuluğu. (Çağrı ilanı Temmuz-Başvuru Ağustos- Destek bütçe 90.000.000 Avro.)
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme; Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri. (Çağrı ilanı Ağustos- Başvuru Dönemi Eylül-Destek bütçe 12.000.000 Avro.)
TKDK Tokat’ta 1262 Projeye 505.70 Milyon Hibe Destek Sağladı
Vali Hatipoğlu, ayrıca TKDK’nın bugüne kadar Tokat’ta 1262 projeye 505.70 Milyon TL hibe desteği sağladığını açıkladı.
Tokat’ta ilk hibe ödemesinin 2012 yılında yapıldığını belirten Vali Hatipoğlu, “Tokat’ta ilk hibe ödemesinin yapıldığı 2012 yılından günümüze kadar ahır, ağıl, sağım hane, gübre ve silaj çukuru, makine garajı, yem deposu, yeme içme ve konaklama tesisleri, soğuk hava deposu, sera, işletme binaları, çevre düzenlemesi, yenilenebilir enerji kapsamında GES santralleri gibi inşaat işleriyle birlikte; pulluk, mibzer, römork, balya makinesi, silaj makinesi, buzağı kulübeleri, sağım sistemi, soğutucu donanımlı araçlar, kovan, bal sağım makineleri, karavan, güvenlik sistemleri, iklimlendirme sistemi, bilgisayar gibi birçok makine-ekipman alımını içeren 1262 projeye destek sağlanmıştır. 870 milyon lirayı aşan yatırım tutarına sahip bu projelere 505 milyon lira hibe desteği sağlanmıştır. Devletimizin IPARD programı aracılığıyla sağladığı desteklerle hizmet veren bu yatırımlar ilimiz ekonomisine, istihdama ve üretime katkı sağlamaya devam etmektedir” dedi.
Vali Numan Hatipoğlu, tüm hemşerilerimizi ve yatırımcıları TKDK desteklerini takip etmeye ve desteklerle ilgili detaylı bilgi almak için TKDK Tokat İl Koordinatörlüğü’ne davet etti.