Bakan Vedat Işıkhan, bu protokol ile önümüzdeki dönemde TİSK'e üye iş yerlerinde 100 bin yeni istihdam yaratmayı hedeflediklerini duyurdu.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Genel Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol hazır bulundu. İmzalanan protokol, kadınlar, gençler, engelliler gibi özel politika gerektiren bireylere yönelik iş gücü programlarını kapsıyor. Bakan Işıkhan, bu iş birliği sayesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve TİSK ile birlikte nitelikli iş gücünün sağlanması için önemli bir adım attıklarını ifade etti.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Bakan Işıkhan, "Küresel rekabetin arttığı bu dönemde, ülkemizin ekonomik gücünü artırmanın yollarından biri, iş gücümüzü daha donanımlı ve yetkin hale getirmektir. Dijitalleşmenin her alanda etkili olduğu ve sürdürülebilirliğin iş dünyasında önemli bir yer kazandığı bir dönemde, iş gücümüzün bu yeni koşullara uyum sağlaması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bugün TİSK ile imzaladığımız bu protokol, ülkemizin ekonomik kalkınması ve toplumsal refahı için büyük bir katkı sağlayacak," dedi.

Bakan Işıkhan, şubat ayında başlatılan 'İş Pozitif Kadın İstihdamı Programı' kapsamında yaklaşık 470 bin kadının çalışma hayatına kazandırıldığını belirterek, bu programın 'Her Meslekte Kadın Eli' projesi ile daha da güçleneceğini ve kadınların iş gücüne daha etkin katılımının sağlanacağını vurguladı.

Engelli bireylerin istihdamının protokolün önemli sonuçlarından biri olduğunu belirten Işıkhan, 18 Eylül itibarıyla engelli bireyler için hibe çağrısına çıkacaklarını ve özellikle otizmli bireylerin iş yerlerinde istihdamını teşvik eden projelere destek vereceklerini açıkladı. Ayrıca, engelli çalıştırma yükümlülüğünü takip edecek yeni bir yazılım geliştirdiklerini ve 'Çalışan Bildirim Sistemi'ni hayata geçireceklerini duyurdu.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise, somut projelere odaklanarak ülkemize ve çalışma hayatına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Akkol, "Bu tür projelerle ülkemize destek olmayı ve iş gücü piyasasında somut adımlar atmayı önemsiyoruz. Bugün bu projeyi hayata geçirebiliyorsak, bunda en büyük katkı sizin," dedi.

İmzalanan protokol ile önümüzdeki 5 yıl içinde TİSK’e üye iş yerlerinde 100 bin kişiye kadar yeni istihdam sağlanması hedefleniyor. Bu iş birliği, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına ve işsizliğin azaltılmasına önemli katkılar sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: DHA