Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Başkan Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen turizm ve sağlık toplantısında konuştu. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, özel hastaneler, KTÜ Tıp Fakültesi, Oteller Birliği, alışveriş merkezleri ve turizm acentelerinin temsilcileri katıldı. Başkan Genç, Trabzon'un sağlık turizmi alanındaki büyük potansiyeline dikkat çekerek, "Trabzon, sağlık turizmi konusunda büyük bir cazibe merkezi haline geliyor. Şehrimizin sağlık alanındaki fiziksel kapasitesi ve kaliteli sağlık hizmetleri ile ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer alıyoruz. Yeni yapılan şehir hastanemiz tamamlandığında, Trabzon'un sağlık merkezi olarak rolü daha da önemli olacak" dedi.

TURİZM GELİRİ FINDIKTAN FAZLA

Başkan Genç, Trabzon'un uluslararası bağlantılarını güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını ifade etti. "Geçtiğimiz yıl sadece Batum'dan 41 bin 738 kişi sağlık turizmi amacıyla Trabzon'u ziyaret etti. Bu sayıyı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakü'den Trabzon'a haftada dört doğrudan uçuş yapılıyor. Ayrıca, Gürcistan'ın tamamını kapsayacak şekilde Tiflis ile de doğrudan uçuşlar düzenleyeceğiz. Trabzon’a gelen turistler sağlık merkezlerimizden yararlanarak şehrimize büyük ekonomik katkı sağlıyor. 2022 yılı itibarıyla Trabzon'un ekonomisine fındıktan sağlanan gelir 126 milyon dolar iken, turizmden elde edilen gelir ise 1 milyar 76 milyon dolar oldu. Bu rakamlar, turizmin şehrimizin ekonomik kalkınmasındaki kritik rolünü net bir şekilde ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

DOĞRUDAN UÇUŞLAR BAŞLAYACAK

Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gürcistan ile sağlık turizmi alanında önemli bir işbirliği kararı aldık. Tiflis'ten Trabzon'a doğrudan uçuşlar başlatacağız, bu sayede Trabzon'un sağlık merkezi olma vizyonu güçlenecek. Bu anlaşmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, uçuşlar için 100 koltuk garantisi vererek düzenli seferlerin yapılmasını sağlayacağız. Bu koltukları iş dünyamızın değerli temsilcileri ile paylaştık ve Büyükşehir Belediyesi olarak tamamının kefili olduk. Protokolümüzü imzaladık ve seferler yakında başlayacak" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA