GÜNDEM

Ticaret Bakanlığı'ndan Ekmekte Fahiş Fiyat Artışı Uyarısı

Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyat tarifesini aşan iş yerlerine 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Abone Ol

Bakanlık, ekmekte haksız kazanç veya fırsatçılığa kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

"Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir" ifadesine yer verildi. Açıklamada, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifelerinin Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından belirlendiği kaydedildi. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetlerin alındığı belirtildi. Bu şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından anında denetim yapılacağı ifade edildi.

Fahiş fiyat uygulamalarının denetim sonuçlarının, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirileceği aktarıldı. Açıklamada, İstanbul başta olmak üzere 81 ilde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalara karşı gerekli idari para cezalarının uygulanacağı belirtildi. Yapılan açıkalamada:Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyecek" dedi.

Ticaret Bakanlığı, çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri alacağını ifade etti. Bu uyarılar, toplumun gıda güvenliğini sağlamak ve tüketicilerin korunmasını hedefliyor.