Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Ambarlı Limanı'nda yaklaşık 30 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ve Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ise 51 milyon 146 bin lira değerinde gümrük kaçağı lüks otomobil ele geçirildi. Ambarlı Limanı'nda riskli olarak değerlendirilen şüpheli bir konteynerin detaylı incelemesinde, siyah streçle sarılmış 11 palet eşya tespit edildi. Yapılan incelemede, üzerinde herhangi bir ibare olmayan su şişelerinin üzerine istiflenmiş 118 koli içinde 23 bin 575 kaçak elektronik sigara bulundu. Bu olayla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir lüks otomobil, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Aracın evraklarının incelenmesi sonucunda otomobilin sahte evrakla yurda sokulmak istendiği anlaşıldı ve 51 milyon 146 bin lira değerindeki otomobile el konuldu. Bu olayla ilgili de Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Konya’da Kamyonette Sağlıksız Koşullarda Et Taşındı Konya’da Kamyonette Sağlıksız Koşullarda Et Taşındı

Ticaret Bakanlığı ekipleri, başta gümrüklü sahalar olmak üzere yurt genelinde oto yedek parçası kaçakçılığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2024 yılının ilk yarısında Gümrük Muhafaza ekiplerinin ticari eşya kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında, stop lambasından sis lambasına, kaportadan klima malzemelerine ve lastiklere kadar çeşitli tür ve çeşitte oto yedek parçası cinsi kaçak eşyalara el konuldu. Ülke ekonomisine zarar veren, haksız kazanç sağlayarak iç piyasa dengesini bozan faaliyetlere yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplam 135 milyon lira değerinde kaçakçılık engellendi.

Editör: Muhammed Özkan