SPOR

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: "Yarım Kalmış İşimizi Dünya Kupası'nda Tamamlayacağız"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performansı övgüyle değerlendirdi ve bu başarıyı Amerika'daki Dünya Kupası'nda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Abone Ol

İstanbul'daki bir etkinlikte açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, "Futbol takımımız Avrupa Şampiyonası'nda güzel işler yaptı. Yarım kalan işimizi hocamızla birlikte Amerika'ya gidip Dünya Kupası'nda inşallah tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise Avrupa Şampiyonası deneyimini değerlendirdi. Montella, "Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'na futbolcu olarak katıldım ama teknik direktör olarak bulunmak bambaşka bir deneyim" dedi. Ayrıca, sporun dünya genelindeki birleştirici gücüne atıfta bulunarak, "Mandela'nın söylediği gibi, spor dünyayı birleştirme gücüne sahip. Spor, halkları bilmeden bir araya getiriyor ve gençlere ulaşmanın en hızlı yolunu sunuyor. Avrupa Şampiyonası çok eğlenceliydi, acı çektik ve ağladık ama pişmanlık yaşamadık. EURO 2024'te her an birlikte hareket eden bir takım izledik ve bu benim için büyük bir gurur kaynağı" ifadelerini kullandı.

Montella, kendisinin yargılanma süreçlerinde içe kapanık bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Kamuya açık ortamlarda kendim olamıyorum, rahat olduğumda ise gerçek benliğimi yansıtıyorum" dedi. Türkiye ile İtalya arasında birçok benzerlik gördüğünü ve Türkiye'de özellikle Kapadokya'nın kendisini heyecanlandırdığını da sözlerine ekledi.