TFF Başkanı, "Buradan Türkiye'ye kardeşliğin nasıl olduğunu hep beraber akşamki maçta gösterelim. Kardeşlik iklimine katkı sağlayacak bir atmosfer yaratabilirsek, bu hem Diyarbakır’a, hem Amed Spor’a, hem de diğer illerimize örnek olur" dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu, 1. Lig’de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler ile Uğur Okulları İstanbulspor arasında bu akşam saat 21.00’de oynanacak karşılaşma için Diyarbakır’a geldi. Hacıosmanoğlu’na TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Zehra Neşe Kavak ile Lale Cander de eşlik etti. Ziyaret kapsamında Hacıosmanoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Valilik, Diyarbakırspor, Diyarbekirspor ve İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ayrıca, Amed Sportif Faaliyetler’in tesislerini de gezdi ve Amed Sportif Faaliyetler Başkanı Aziz Elaldı ile görüştü.

Muğlaspor, TFF 3. Lig’de İyi Başladı Muğlaspor, TFF 3. Lig’de İyi Başladı

Hacıosmanoğlu, seçim sürecinde kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, "Her bölgenin adalet isteyen, sağduyulu spor severleri var. Biz de bu destekleri aldık ve Amed Spor için barış ve kardeşliğe hizmet etmeyi hedefliyoruz. Futbolun geniş kitlelere hitap etme özelliğini kullanarak barış ve kardeşliği teşvik etmeliyiz. Adil ve tarafsız olacağız ve futbolun marka değerini yükseltmek için çalışacağız. Alt yapı ve tesisler kurarak futbolun kalkınmasını destekleyeceğiz" dedi.

Yabancı oyuncularla ilgili kişisel görüşlerini de paylaşan Hacıosmanoğlu, "Ülkemizde yabancı oyuncu sayısının fazla olması sorun yaratıyor. Benim şahsi görüşüm, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de yabancı oyuncu olmaması yönündedir. Amatör liglerden başlayarak futbolun gelişimini desteklemeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Amed Sportif Faaliyetler Başkanı Aziz Elaldı da, "Uzun yıllar özlenen barış ve birlikteliği sağlamak için çalışıyoruz. Bu akşamki maçta kadın ve çocukların stadyumda büyük yer kapladığını ve ücretsiz biletlerle desteklendiğini belirterek, futbolu bölgeye hakim kılmak için çabalıyoruz" dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu, Amed Sportif Faaliyetler taraftarlarına da seslenerek, "Kardeşliği bu akşamki maçta gösterelim ve örnek bir atmosfer yaratalım" çağrısında bulundu.

Kaynak: DHA