İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı

 Uzun'un şehadetinin 12'nci yılında, memleketi Samsun'daki kabri başında anma töreni düzenlendi. 

Törene, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Uzun'un babası Hamit Uzun, eşi Cihan Uzun, çocukları Hakan Murat ve Emir Kaan, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, hakim ve savcılar katıldı. 

Törende, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve diğer katılımcılar, Uzun'un kabrine karanfil bıraktı. İl Müftüsü Seyfullah Çakır da Kur'an okuyarak dua etti. 

Murat Uzun, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev yaparken, 2012 yılında teröristlerin saldırısında şehit edilmişti. Uzun, hukuk ve adalet alanında uzun yıllar çalışmış ve vatanına, milletine bağlı bir kamu görevlisiydi. Şehadetinin 12'nci yılında Samsun'daki anma töreninde, Uzun'un ailesi, meslektaşları ve üst düzey yetkililer tarafından anıldı ve kendisine dua edildi. 

Terörizme karşı mücadele eden, vatanını ve milletini her şeyden üstün tutan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, şehit edilişinin 12'nci yılında da sevgi ve saygıyla anılmaya devam edilmektedir.

Kaynak: DHA