Gezinin amacı hakkında bilgi veren TEMA İl Temsilcisi Oğuzhan Aydın düzenledikleri doğa gezisi ve gezi parkurunun özellikle seçildiğini açıkladı. 

Sakarat ve Boğalı dağ ve yaylalarının 2019 ve 2020 yıllarında birden fazla sayıda altın madeni sahası olarak ruhsatlandırıldığına söyleyen Oğuzhan Aydın; “bu gezide temel amaç katılımcılara ve kamuoyuna eğer altın madeni projesi uygulamaya alınırsa neleri feda edeceğimizin, neleri kaybedeceğimizin gösterilmesidir’’.

TEMA Vakfı olarak doğa ve onun bileşenlerine yani yaşama ve geleceğimize zarar vermeyecek madenciliğe karşı değiliz. Ancak; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma İçin Maden Raporunda, “madencilik yapılan alan bir daha geri getirilemez” denilmektedir. O yüzden maden sahaları çok dikkatli seçilmelidir. Ve bu seçimde kamu yararı mutlaka gözetilmelidir. Altın madeni sahası olarak ruhsatlandırılan Sakarat ve Boğalı yaylaları altın madeni için feda edilecek ve vazgeçilebilecek alan değildir.

Nesine 2. ve 3. Lig Maçları HT Spor’da Yayınlanacak Nesine 2. ve 3. Lig Maçları HT Spor’da Yayınlanacak

Bu dağlar; Erbaa’nın içme su ihtiyacının %70’ini karşılayan, doğal meraları ve bereketli tarım arazileri ile üzerinde kurulu 20’ye yakın köy ile yaşamı barındıran bir Çatı Ekosistemdir. Ayrıca bu dağlar içerisinde 3 çeşidi çalı ve ağaç, 38 çeşidi otsu formda endemik bitkiyi barındıran ormanlar ile de kaplıdır. Arıcılık ve arı ürünleri ve özelikle de çilek tarımı son yıllarda bölgede marka üretim olma yolundadır.

Gerçekleşen bu doğa gezisinde; Sakarat ve Boğalı dağları ve yaylalarının var olan bu güzellikleri gözlemlenerek yörenin zaten bu haliyle ne kadar büyük bir zenginliğe ev sahipliği yaptığı ortaya konuldu.

Editör: TE Bilişim