Burkay, "Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" (GSYF) modeli ile gerçekleştirilen TEKNOSAB Lojistik Park Projesi'nin, yaklaşık 210 milyon dolarlık yatırım bütçesine sahip olduğunu ve Bursa ile Güney Marmara bölgesinin en büyük ve en kapsamlı lojistik merkezi olacağını ifade etti. 

Burkay, Türkiye ekonomisinin sıkılaşmaya dayalı dezenflasyon hedefli program kapsamında zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu durumun tüm sektörler üzerinde yoğun bir şekilde hissedildiğini belirtti. BTSO olarak, sektörlerin sorunlarına çözüm üretmek ve firmaların bu zor dönemi en az hasarla atlatmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. 

TEKNOSAB Lojistik Park Projesi'nin Özellikleri

TEKNOSAB Lojistik Park Projesi, Bursa ve Güney Marmara'nın en büyük ve en kapsamlı lojistik merkezi olma özelliğine sahip. Proje, yaklaşık 210 milyon dolarlık yatırım bütçesine sahip ve "Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" (GSYF) modeliyle hayata geçirildi. 

Projenin amacı, bölgenin lojistik ihtiyaçlarını karşılamak ve Bursa'nın lojistik merkezi olma hedefine katkı sağlamak. Proje kapsamında, depolama, dağıtım, gümrükleme, e-ticaret ve diğer lojistik faaliyetlere yönelik altyapı ve hizmetler sunulacak. 

Kuraklıktan Su Seviyesi Azalan Doyran Göleti'nde 'HES' Tepkisi Kuraklıktan Su Seviyesi Azalan Doyran Göleti'nde 'HES' Tepkisi

Projenin gerçekleştirilmesinde BTSO öncülük ediyor. BTSO, TEKNOSAB Lojistik Park Projesi'nin hayata geçirilmesi için girişim sermayesi yatırım fonu modelini kullanarak yaklaşık 210 milyon dolarlık yatırım bütçesi oluşturdu. 

Sıkılaşmaya Dayalı Dezenflasyon Hedefli Ekonomi Programı

BTSO Başkanı Burkay, Türkiye ekonomisinin sıkılaşmaya dayalı dezenflasyon hedefli bir programdan geçtiğini ve bunun tüm sektörler üzerinde yoğun bir şekilde hissedildiğini ifade etti. 

Sıkılaşmaya dayalı dezenflasyon hedefli ekonomi programı, enflasyonu düşürmek amacıyla uygulanan bir politika yaklaşımıdır. Bu program kapsamında, parasal sıkılaşma, faiz artışları, kamu harcamalarında kısıtlamalar gibi mali ve parasal tedbirler alınmaktadır. 

Bu politika uygulamaları, kısa vadede ekonomik aktivitede yavaşlamaya, işsizlikte artışa ve reel gelir düşüşlerine yol açabilmektedir. Ancak orta ve uzun vadede enflasyonun düşürülmesi, fiyat istikrarının sağlanması ve ekonomik istikrarın tesis edilmesi hedeflenmektedir.

Burkay, BTSO olarak sektörlerin sorunlarına çözüm üretmeye ve firmaların bu zor dönemi en az hasarla atlatmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. 

Kaynak: DHA