Aylık 2,5 milyon ziyaretçisiyle dikkat çeken oyuncu pazaryeri İtemSatış, Birleşik Krallık ve KKTC pazarlarına açılacağını duyurdu. Teknokent merkezli bu oyuncu pazaryerinin Kurucu Ortağı Burak Karaca, “İtemSatış, son teknoloji yazılım altyapıları ve dinamik 25 kişilik ekibiyle internet üzerinden hizmet sunuyor. Yakın zamanda mobil uygulamamızı da yayına almayı planlıyoruz. Ayrıca Birleşik Krallık ve KKTC’de iki yeni şirket kurarak uluslararası genişlememizi hızlandırıyoruz. Bu adımlarla işlevsel modelimizi farklı ülkelere taşıyacak ve video oyun ekonomisinin potansiyelini artıracağız” dedi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Newzoo'nun raporuna göre, küresel oyun pazarının 2024 yılında 187,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ayrıca, oyun içi alışverişlerin 2036 yılına kadar 355 milyar dolarlık bir pazar oluşturacağı öngörülüyor. 2020 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren ve ilk üç oyuncu pazaryerinden biri olan İtemSatış, global çapta büyümeyi hedefliyor.

İtemSatış’ın Kurucu Ortağı Burak Karaca, şirketlerinin Sakarya Üniversitesi Teknokent’te ve Sakarya Serdivan bölgesindeki iki ofisinde faaliyet gösterdiğini belirtti. Şirket, aylık 2,5 milyon ziyaretçi ile en çok ziyaret edilen pazaryeri unvanını koruyor. Kullanıcılar, oyun içi ürünler, dijital hizmetler, CD key’ler ve oyun hesaplarını güvenli ödeme altyapılarıyla anında satın alabiliyor. Ayrıca, kimlik doğrulamasını tamamlayan herkes mağaza açabiliyor ve diledikleri oyun ürünleri için ücretsiz ilan oluşturabiliyor. Bu sistem, oyun içi ürün ve hizmetlerin çeşitliliğini artırırken, satıcılar arasında rekabeti de teşvik ediyor.

İtemSatış, düzenli olarak 2.500'den fazla mağazanın bulunduğu bir platformda, kullanıcıların oyun içi ürün ticareti yaparak kazanç sağladığını ifade ediyor. Ayrıca, oyun anahtarlarını ve e-pin kodlarını en avantajlı fiyatlarla sunduklarını belirtiyor. Birleşik Krallık ve KKTC’deki yeni girişimlerle uluslararası alanda daha geniş bir erişim sağlamayı ve video oyun ekonomisinde daha güçlü bir konum elde etmeyi hedefliyor.

Kaynak: DHA