Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen siber güvenlik yarışmasının bu yılki ilgi rekor kırdı. Başkan Vekili Yusuf Tancan, "Bu yıl yarışmaya katılım geçen yıllardan daha yoğun oldu. Yaklaşık 39 farklı ülkeden 2250 bireysel başvuru aldık" şeklinde bilgi verdi.

HackMasters yarışması, bu yıl 39 ülkeden 2 bin 248 bireysel ve 1000’e yakın takım başvurusu aldı. Finale kalan takımlar arasında biri Azerbaycan’dan olmak üzere toplam 10 takım yer aldı. Yarışmanın başlangıç düdüğünü Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır verdi. Yusuf Tancan, "Bu yıl, siber güvenlik yarışmamıza ilgi oldukça yüksek. İlk 10’a kalarak finale yükselme başarısı gösteren tüm takımları tebrik ediyorum. Azerbaycan’dan gelen takımı da aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz ve başarılar diliyoruz. Ayrıca, Türkiye'nin ilk siber güvenlik lisesinden gelen takımımız da finale kalmayı başardı ve onları da ayrıca kutluyorum" dedi. Yarışmanın bu yılki ana teması Yapay Zekanın Güvenliği olarak belirlendi ve yarışmacılar, kurgusal bir teknoloji şirketinin yapay zeka uygulamasıyla rehberlik edileceği bu heyecanlı sürecin parçası oldular.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, HackMasters 2024’ün temasının Yapay Zekanın Güvenliği olduğunu vurguladı. Yarışmacılar, yapay zeka tabanlı sistemlere yönelik saldırı ve savunma senaryolarını çözmeye çalışacak ve ilk üç takım ödüllendirilecektir. Hıdır, "HackMasters Yarışması, Türkiye’nin önde gelen uzmanları tarafından hazırlanan gerçek hayattan siber olay senaryolarıyla, yarışmacıların siber güvenlik alanındaki teorik ve pratik yetkinliklerini ölçmektedir. Bu yarışma, gençlerimizin siber güvenlik alanındaki becerilerini geliştirmeye ve sektöre nitelikli uzmanlar kazandırmaya yardımcı olmaktadır" dedi.

Kaynak: DHA