GÜNDEM

TEKNOFEST Akdeniz'de Adana Şampiyonlar Ligi Olacak

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Genel Sekreteri Muhammed Saymaz, Adana'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Akdeniz etkinliğinin "Şampiyonlar Ligi" olarak konumlandırıldığını açıkladı.

Abone Ol

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan TEKNOFEST Akdeniz kapsamında yarışmacılar toplamda 31 milyon TL'lik ödül ve 55 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği için mücadele edecekler. 

TEKNOFEST Akdeniz'in Antalya etabında finalistler belirlenmiş ve Adana ayağı "Şampiyonlar Ligi" olarak tanımlanmıştır. Saymaz, "50 kategoride derece alan yarışmacılarımız burada daha büyük görevler ve daha büyük ödüller için yarışacaklar. Şampiyonlar Ligi, ilk defa Adana'da gerçekleşiyor diyebiliriz" açıklamasında bulundu. 

TEKNOFEST Akdeniz kapsamındaki Teknoloji Yarışmaları'nın final değerlendirmeleri ilk kez Antalya'da yapılmış, ardından dereceye giren yarışmacılar Adana'daki "Şampiyonlar Ligi" etabına katılmaya hak kazanmışlardır. 

Adana'da 300 bin metrekare açık, 50 bin metrekare kapalı alana yayılan TEKNOFEST Akdeniz etkinliği için kapsamlı hazırlıklar sürüyor. Etkinlikte havacılık, uzay, teknoloji ve girişimcilik alanlarında birçok yarışma ve etkinlik düzenlenecek. 

Öte yandan, TEKNOFEST Akdeniz'e 100 farklı ülkeden başvuru alındığı da belirtildi. Böylece dünyanın dört bir yanından katılımcılar Adana'da bir araya gelecek ve en iyi teknoloji ürünleri, projeleri ve çalışmaları için mücadele edecekler. 

Sonuç olarak, TEKNOFEST Akdeniz etkinliği Adana'da "Şampiyonlar Ligi" formatında gerçekleşecek ve yarışmacılar rekor sayılabilecek toplam 86 milyon TL'lik ödül ve destek için yarışacaklar. Bu etkinlik, Adana'nın teknoloji ve inovasyon merkezi olarak öne çıkması için önemli bir fırsat sunuyor.