TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yapay zekadan helikopter tasarımına kadar 25 farklı teknoloji yarışması yer alıyor. Bu yarışmalara toplamda 1 milyon 500 binin üzerinde başvuru yapıldı.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

TEKNOFEST Akdeniz, Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı. Etkinlik, teknoloji meraklılarını bir araya getirerek heyecan dolu bir yolculuğa ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında düzenlenen 49 ana kategori ve 127 alt kategorideki yarışmalara toplamda 1 milyon 650 bin başvuru alınırken, Antalya'da gerçekleşen 25 teknoloji yarışması için 1 milyon 500 bin başvuru yapıldı.

Antalya'da düzenlenen yarışmalarda yapay zekadan haberleşmeye, biyoteknolojiden tarım teknolojilerine kadar birçok alanda projeler sergileniyor. TEKNOFEST Akdeniz'in ilk gününde, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ANFAŞ fuar alanındaki stantları ziyaret ederek yarışmacılarla sohbet etti ve fotoğraflar çektirdi.

Festival süresince, Türkiye'nin en büyük teknoloji firmaları tarafından eğitimler, paneller ve sunumlar düzenlenecek. Etkinliği yakından takip etmek isteyen ziyaretçiler, www.teknofest.org web sitesi üzerinden online kayıt yaptırarak hızlı giriş yapabilecek. Girişlerin ücretsiz olduğu festivalde, 7 yaş altı ziyaretçiler için kayıt zorunluluğu bulunmuyor.

Kaynak: DHA