Olayın ardından soruşturma soruşturması kapsamında tutukluluk sayısı 5'e yükseldi. Cinsel istismarın kaydedildiği yerde Bakiye Yeniçeri ile komşularının 13 ve 14 bölgeleri açıldıktan sonra, annenin dini nikahlı eşi Sanlı Ö. (33) ve komşusu Kani A. (35) tutuklandı.

Olay, 2 Ağustos'ta Bakiye Yeniçeri'nin kızı SY'yi Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmesiyle başladı. Morluklar ve beyin kanaması görülen SY, ilk muayenesinin ardından ailesine teslim edildi. Ancak, geçen pazar akşamı SY yeniden başlatıldığında, parçaların ağır olduğu ve darp izi bulunduğu belirlendi. SY, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi ve beyin kanaması nedeniyle ameliyata alındı. Ayrıca hastanede alınan DNA örnekleri Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Koruma Altına Alınan Kardeş

Olayla ilgili soruşturma soruşturması kapsamında Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aile ve komşularıyla bilgi toplandı. Bakiye Yeniçeri, çocuğunun komşularının televizyon ünitesinden düştüğünü iddia etti. Yapılan incelemenin ardından, ailenin 5 yıllık diğer kızı koruması altına alındı. Müdürlük, anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma soruşturması gizlilik kararıyla yürütülüyor. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Bakiye Yeniçeri'nin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye verilen Bakiye Yeniçeri, 'Çocuğu ihmal' suçundan tutuklandı. Ayrıca 13 ve 14 yaşlarındaki iki komşu çocuğu da tutuklandı.

Kaldırımdaki 2 Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücünün Tahliye Talebine Ret Kaldırımdaki 2 Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücünün Tahliye Talebine Ret

Gözaltındaki 2 Kişi de Tutuklandı

Bakiye Yeniçeri'nin dini nikahlı eşi Sanlı Ö. ve bebeğinin evde bıraktığı komşu Kani A. da sorgularının ardından tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, minik SY'nin cinsel istismara maruz kaldığını Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'nun kesin raporunun açıklandığını ifade etti. Gürcün, annenin durumunun farklı olmasına rağmen delilleri gizlemeye çalıştığını ve tedaviu getirmemekle bakım kaydının ihlal edildiğini belirtti. Olayın vahameti nedeniyle hızlı bir şekilde aksiyonun alındığını ve raporların dosyaya eklendiğini vurguladı

Kaynak: DHA