İlçeye bağlı Köseilyas Mahallesi'nde, saat 13.30 sıralarında biçilmiş buğday tarlasında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve yakındaki çiftlikleri tehdit etmeye başladı.

Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır” Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır”

Müdahale ve Kontrol Altına Alma Çalışmaları Köylüler, traktör ve tankerlerle alevlere müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangın, 200 dönüm tarım alanında hasara yol açtı.

Görgü Tanıkları ve Müdahale Mahalle sakinlerinden Birol Ünal, alevleri görünce arkadaşlarıyla birlikte traktörle yangın yerine gittiğini söyledi. Ünal, yangın söndürme tüpüyle kıvılcımlara müdahale ettiklerini belirterek, "Alevlere müdahale ettik. Yangın çiftliğin oraya geldi. Ben de yangın tüpüyle geldim, kıvılcımlar uçuyor ya, onlara müdahale etmek için sıkıyorum" dedi.

Yangının Sebebi Araştırılıyor Yangının çıkış nedenini belirlemek için ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Yangının nedenine dair detaylı araştırmalar sürüyor.

Kaynak: DHA