EĞİTİM

Tekin: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Temel Taşı Çocukların Okul Sevgisi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, eğitim sistemine aileleri de dahil ederek çocukların okula sevgiyle ve isteyerek gitmelerini sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Abone Ol

Tekin, "Bu modelin ana unsurlarından biri, çocuklarımızın okula koşarak gitmelerini sağlamak ve eğitim kalitesini artırmaktır," dedi.

Bakan Tekin, ‘Bilinçle İlerleme Zamanı’ projesi kapsamında Gaziantep’te düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Etkinlikte Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte Gaziantep Kalesi’nden Balıklı Parkı’na kadar yürüdü. Tekin, burada yaptığı konuşmada, eğitim çıtasını yükseltmeyi ve hayat boyu öğrenme modeline aileleri de dahil etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Tekin, çocukların okula başladıkları günleri unutulmaz anılar olarak yaşamalarını sağlamak istediklerini ve bu doğrultuda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. "Hayatımızda unutamadığımız özel anlar vardır. Çocuklarımızın da okula başladıkları günleri unutamayacakları şekilde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ana hedeflerinden biri, çocuklarımızın okula koşarak gitmelerini sağlamaktır," dedi.

Tekin, eğitim sisteminin başarısında öğretmen ve okulun etkisinin sadece yüzde 50 olduğunu, geri kalan yüzde 50'nin en büyük payının ailelere ait olduğunu vurguladı. Ailelerin sürece dahil edilmesinin eğitim başarısını artıracağını belirten Tekin, bu amaçla çeşitli projeler başlattıklarını ve ailelere yönelik mekanizmalar oluşturduklarını ifade etti. "Aileleri eğitim sürecine dahil etmek için diziler, bilimsel raporlar ve broşürler hazırladık. Ayrıca ebeveyn okulu ve veli okulu programları da başlattık," dedi. Tekin, tüm bu çabaların eğitim sistemini daha etkili hale getirmeyi hedeflediğini ve 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev de iki ülke arasındaki dostluğun ve kardeşliğin devam edeceğini belirterek, "Azerbaycan ve Türkiye arasındaki bu dostluk ve kardeşlik sonsuza dek sürecek. Türk dünyası büyük bir aile ve Gaziantep bu ailenin önemli bir parçası. Gelecekte Türkiye-Azerbaycan kardeşliği, Türk ailesini dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almasını sağlayacak," şeklinde konuştu.