McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan Kurtulmuş, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünü gururla anarken, bu tarihi günün anlamını ve mirasını yaşatmak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. 1919 yılında, işgal altındaki Anadolu topraklarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde toplanan Sivas Kongresi'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve TBMM'nin temellerinin atıldığı en önemli anlardan biri olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, Sivas'ta toplanan vatanseverlerin, Anadolu'nun dört bir yanından gelen temsilciler olarak milletin mücadele azmini tüm dünyaya duyurduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Sivas Kongresi'nde alınan kararların, milletin esareti kesin bir şekilde reddederek birlik ve beraberlik içinde özgür bir ülke kurma kararlılığını en somut şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin, Sivas'ta yakılan özgürlük meşalesinin ışığında her an ve her koşulda sürdüğünü vurgulayan Kurtulmuş, bu mücadelenin özünün millet iradesine dayanan egemenlik ilkesi olduğunu belirtti.

Sivas Kongresi'nin ruhunu ve ilkelerini yaşatarak geleceğe daha güçlü adımlarla yürümek gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, Türkiye'nin mevcut demokratik kazanımlarını Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı kalarak koruma ve geliştirme kararlılığını sürdüreceğini ifade etti. Kurtulmuş, milletin azim ve kararlılığının, geçmişte olduğu gibi bugün de en büyük güç kaynakları olduğunu belirterek, Sivas Kongresi'nin atılan sağlam temellerinin, geleceğe güvenle bakmamızı sağladığını söyledi. Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Sivas Kongresi'nin tüm delegelerini, vatan uğruna can veren şehitleri ve gazileri minnetle ve saygıyla andığını belirtti.

Kaynak: DHA