Kurtulmuş, "Bu saldırı, hem zamanlaması hem de seçilen mekan itibarıyla iyi planlanmış ve hazırlanmış bir terör eylemidir" dedi.

İstanbul'da PKK/KCK Operasyonu: 37 Şüpheli Gözaltına Alındı İstanbul'da PKK/KCK Operasyonu: 37 Şüpheli Gözaltına Alındı

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte TUSAŞ'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, şehitlere rahmet dileyerek, "Bu hain saldırıyı kararlılıkla kınıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu tür saldırıları bertaraf edeceğimizi ve teröre asla teslim olmayacağımızı buradan ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Saldırının Arka Planı

Kurtulmuş, saldırının sadece iki terörist tarafından gerçekleştirilmediğini, arkasındaki aklın ve planlamanın da bilindiğini vurguladı. "Bu tür eylemler karşısında her alanda birlik ve beraberlik içinde hazırlıklarımızı sürdürmek zorundayız" dedi. Ayrıca, yaralıları hastanede ziyaret ettiklerinde, taburcu edilenlerin görevlerine geri döndüğünü görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Milli Savunma Sanayinin Güçlenmesi

Kurtulmuş, bu saldırının TUSAŞ çalışanları ve Türk milli savunma sanayisinde görev yapanların milli duygularını güçlendirdiğini ifade etti. "Çalışma azimlerini daha ileri seviyeye taşıyacaktır. Türk milli savunma sanayi, dünyada önder sektör olmaya devam edecektir" dedi. Türkiye'nin savunma sanayisinde güçlü olmasının, tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda atılan en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da terör saldırısını ve arkasındaki karanlık odakları lanetleyerek, "Bu saldırı, milli birliğimize ve savunma sanayimize dönük bir saldırıdır. Biz, terörün bizi sevk etmek istediği yere gitmeyeceğiz" dedi. Yılmaz, Türkiye'nin bağımsız bir şekilde kendi milli menfaatlerini önceleyerek hareket edeceğini belirtti.

Gelecek Vizyonu

Yılmaz, "Savunma sanayimiz çok daha güçlü yarınlara ulaşacaktır. Türkiye, terörle ve arkasındaki odaklarla en etkili şekilde mücadele etmeye devam edecektir" diyerek, TUSAŞ'taki çalışanların azim ve kararlılıkla görevlerine devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: DHA