Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kütahya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tavşanlı Temsilcisi Avukat Recep Aydın, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve adaletin sağlanması konularında büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti. Aydın, yargı sisteminin daha adil, hızlı ve etkili işlemesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. Yeni adli yılın, adaletin etkin bir şekilde sağlanması ve vatandaşların hak ve hukukunun korunması için daha fazla çaba gösterilmesi gereken bir dönem olacağını ifade etti.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Aydın, konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerine atıfta bulundu: “Herkesin hukuka, kanuna saygılı olması lazımdır. Yurt içinde barış, güvenlik ve huzur ancak böyle sağlanabilir.” Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının toplumsal barış ve güvenin temeli olduğunun altını çizen Aydın, Kütahya Barosu olarak hukukun üstünlüğünü savunma, insan haklarını koruma ve adaletin yerini bulmasını sağlama kararlılığında olduklarını belirtti. Meslektaşlarının dayanışması, bilgi birikimi ve deneyiminin bu yolda en büyük güçleri olduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA