GÜNDEM

Tatilden Dönüş Yapan Iraklı Ailenin Kazasında Ölü Sayısı Üçe Yükseldi

Irak'ta tatil yaptıktan sonra İstanbul'a, ardından Birleşik Krallık'a dönmek üzere yola çıkan Iraklı ailenin içinde bulunduğu cip, Aksaray'da meydana gelen kazada büyük bir trajediye yol açtı.

Abone Ol

Kazada, sürücü Hogr Abbas (37), eşi Jennifer Boğdan (29) ve akrabaları Mohammed Otham (25) hayatını kaybetti. Çocukları Ramiro Abbas (9) ve Ramın Abbas (5) ise yaralandı.

24 Ağustos'ta saat 16.00 civarında Niğde-Ankara otoyolu Ortaköy ilçesi Kümbet köyü yakınlarında gerçekleşen kaza, Hogr Abbas'ın kullandığı HO210GR plakalı cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucu meydana geldi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri hızla intikal etti. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kırşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, tedavi altına alınanlardan Jennifer Boğdan ve Mohammed Otham yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sürücü Hogr Abbas da sabah saatlerinde tedavi gördüğü Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Abbas'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Irak'a gönderilecektir.

Ailenin, 15 yıl aradan sonra Irak'taki tatilin ardından İstanbul'a geçip Birleşik Krallık'a dönüş yapmayı planladığı öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden Jennifer Boğdan'ın cenazesi İngiltere'ye, Mohammed Otham'ın cenazesi ise Irak'a gönderildi. Tedavileri tamamlanan çocuklar ise geçici olarak devlet korumasına alındı ve Aksaray'a gelen yakınlarına teslim edildi.