Tarsus, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen bir şehir olarak, şimdi de gastronomi alanında adını duyurmak üzere. Siptilli Çarşısı'nda açılan Gastronomi Merkezi, Tarsus'un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak şehre yeni bir simge kazandırıyor. Planlanan Gastronomi Sokağı ile araç trafiğine tamamen kapatılarak, sokak boyunca yer alacak restoranlar, kafeler ve dükkânlar, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak. Yapılan çalışmayla, Tarsus’un yemek kültürünü tanıtmanın ötesinde, şehrin ekonomik ve sosyal hayatına da büyük katkılar sağlayacak. Kentin marka değeri yükselecek.

TARSUS'UN KALBİ: GASTRONOMİ SOKAĞI

Tarsus’un canlanacak bir değere kavuşturacağını kaydeden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Biz mevcutta bulunan Gastronomi Merkezimiz ile yetinmekle kalmıyor, buna bir ivme kazandırıyoruz. Bu yüzden Gastronomi Sokağı'nın önemi çok büyük. Yerel üreticiler ve esnaflar için yeni fırsatlar yaratacak, turizmi canlandıracak ve Tarsus'un marka değerini yükseltecek. Ayrıca, gastronomi tutkunlarını ve turistleri şehrimize çekecek, Tarsus'u uluslararası alanda tanınır hale getirecek” dedi.

EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMAYA KATKI

Hatay Valisi Masatlı'dan Ağustos Ayı Asayiş Raporu Hatay Valisi Masatlı'dan Ağustos Ayı Asayiş Raporu

Başkan Boltaç Gastronomi Sokağı’nın önemine değinerek, “Bu sokak, Tarsus’un gastronomi sahnesinde parladığı yer olacak. İnsanlar, sadece yemek yemek için değil, bu eşsiz atmosferi yaşamak için buraya akın edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA