GÜNDEM

Tarihi Mahallede Lezzet ve Dayanışma Rüzgarı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin köklü mahallelerinden Ortahisar'da düzenlenen ev yapımı lezzetlerin sunulduğu kahvaltı etkinliğinde, "Bu tür organizasyonlar, dayanışma ve birlikteliği güçlendiriyor" dedi.

Abone Ol

Etkinlik, Berweuli Ala Carte Restoran'da mahalle sakinleri tarafından organize edildi ve yerel halkın hazırladığı çeşitli lezzetler sunuldu. Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Mahalle Muhtarı Süleyman Kara ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Başkan Genç, mahalle kültürünün önemine dikkat çekerek, "Bu tür etkinlikler, mahalle sakinlerini bir araya getirir, dayanışmayı ve birlikteliği pekiştirir. Ortahisar, Trabzon’un tarihi dokusunun en güçlü şekilde hissedildiği yerlerden biri. Burada bu ruhu yaşatmak bizler için büyük bir önem taşıyor. Özellikle bu güzel ikramları sunan işletme sahibine ve lezzetleri soframıza taşıyan hanımefendilere teşekkür ediyorum. Onları alkışlamalıyız çünkü hepsi çok değerli. Ayrıca, burada çok çalışkan bir muhtarımız var. Size en iyi hizmeti sunmak için bu emaneti en iyi şekilde karşılamaya gayret ediyoruz. Amacımız ve derdimiz de bu" şeklinde konuştu.