İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çeşitli siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve tören sona erdi. Resmi törenin ardından, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenklerini sundu.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümünü Taksim Meydanı'nda coşku içinde kutluyoruz. Bu özel gün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın sadece bir zafer değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin sağlam temellere oturduğu bir dönüm noktası olduğunu hatırlatıyor" dedi.

İmamoğlu, "30 Ağustos'un bizlere sadece tarihî bir zaferi değil, aynı zamanda yeni zaferler için ilham verdiğini düşünüyorum. Bu yeni zaferler savaşla değil, eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide ve sanayide elde edilecek başarılarla mümkün olacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu alanlarda büyük başarılar elde eden bir millet olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün ve şehitlerimizin hatırasına layık olmayı umuyorum" ifadelerini kullandı. Bayram kutlamalarının gün boyunca devam edeceğini belirten İmamoğlu, tüm milletin bu özel günü coşku içinde kutlamasını diledi.

Kaynak: DHA