GÜNDEM

Sürücüsünün Arı Sokan TIR, Devrildi

Samsun Tekkeköy`de meydana gelen kaza, sürücünün direksiyon başındaki arı saldırısı sonucu kontrolü kaybetmesiyle başladı.

Abone Ol

Sürücü Serdar Sağır, mısır silajı yüklü 61 AEG 258 plakalı TIR'ı kullanırken, arı ısırması nedeniyle aracın kontrolünü yitirdi. 

Kaza, Sanayi Mahallesi Atatürk Bulvarı Yeni 19 Mayıs Stadyumu karşısındaki viyadükte gerçekleşti.  Kontrolünü kaybeden TIR, bankete çarparak devrildi ve yaklaşık 50 metre sürüklendi.  Viyadükte tamamen yolu kaplayan TIR, yan yatarak ulaşımı engelledi. 

Yaralanan sürücü Serdar Sağır, çağrılan ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.  Serdar Sağır'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Kaza nedeniyle Samsun-Ordu karayolu kapandı. Ekiplerin müdahalesiyle trafik, yan yoldan verilmeye başlandı.

Bu kaza, sürücülerin dikkatini dağıtan unsurların, özellikle de hayvansal tehditlerin, trafik güvenliği açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Sürücülerin, beklenmedik durumlarla karşılaşma ihtimaline karşı her zaman tetikte olmaları ve anlık reaksiyon verebilmeleri hayati önem taşımaktadır.  Bununla birlikte, TIR'ların güvenli şekilde kullanılması ve kazaların en aza indirilmesi için, araç üreticileri, yol yapımcıları ve düzenleyici kurumlar da önemli sorumluluklar üstlenmektedir.