Enes G. (21)  motosikletiyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda seyir halindeyken, trafik ışıklarında kalkış yapan otomobillerin arasından makas atarak geçmeye çalıştı. [1] Bu sırada direksiyon kontrolünü kaybeden Enes G., arkasında bulunan Ramazan Özdemir (20) ile birlikte yola savruldu. 

Kazada her iki sürücü de yaralandı ve kaza anında kask takmadıkları öğrenildi.  İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Hastanede tedaviye alınan Ramazan Özdemir, maalesef kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Bandırma İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden Restorantlara Denetim Bandırma İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden Restorantlara Denetim

Bu üzücü olay, alkollü sürüşün ve reckless sürüş davranışlarının ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Alkollü ve dikkatsiz sürüş, hem sürücünün hem de yolcunun hayatını tehlikeye atabilmektedir. Sürücülerin, trafik kurallarına uymaları, dikkatli ve sorumlu bir şekilde sürmeleri çok önemlidir. Kask kullanımı da kaza anında yaralanmaları azaltmak için kritik öneme sahiptir.

Maalesef, bu tür kazalar ülkemizde hala sık sık yaşanmakta ve can kayıplarına neden olmaktadır. Yetkililerin, trafik güvenliğini artırmak için daha sıkı denetimler yapması, sürücüleri bilinçlendirmesi ve gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirmesi gerekmektedir. Yol kullanıcılarının da trafik kurallarına uyması, sorumlu davranması ve can güvenliği konusunda daha duyarlı olması önemlidir. Ancak böylece bu tür üzücü olayların önüne geçilebilir.

Kaynak: DHA