GÜNDEM

Suriye’de Görev Yapacak Jandarma Komandolar Dualarla Uğurlandı

Suriye Barış Gücü kapsamında Suriye’nin El Bab bölgesinde görev alacak Osmaniye Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı, düzenlenen bir törenle uğurlandı.

Abone Ol

İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törene, Vali Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkan Vekili Ahmet Hayva, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitler Camii İmam Hatibi Bayram Özdoğan’ın Kur’an-ı Kerim okumasının ardından, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, Osmaniye Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nın Suriye Barış Gücü kapsamında El Bab’a görevlendirildiğini belirterek, “Kahraman komandolarımız her türlü görevi yerine getirmeye hazırdır ve bu görevi de üstün bir vazife anlayışıyla başarıyla yerine getireceklerdir,” dedi.

Vali Erdinç Yılmaz ise, “Bugün kahraman komandolarımızı Suriye’ye uğurluyoruz. Komandolarımız, vatan, bayrak ve millet için her şartta başarılı bir şekilde görevlerini yerine getirmiştir. Bu inanç ve güvenle, yine aynı başarıyı göstereceklerine olan inancımız sonsuzdur. Tarihimizdeki kahraman komando geçmişimiz, dünyayı şaşkına çeviren başarılarımızla tanınır. Dualarımız onların yanındadır; Allah ayaklarına taş değdirmesin, yolları açık olsun,” ifadelerini kullandı.

Tören, jandarma komandolarının komando andını okumalarının ardından İl Müftüsü Ali Çakmak’ın okuduğu dualarla sona erdi.