GÜNDEM

Şüpheli Mert Can Kılıç Tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in cinayeti ile ilgili davanın dün görülen karar duruşmasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Abone Ol

Duruşma sırasında, Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ve ailesine saldıran şüpheli Mert Can Kılıç tutuklandı.

Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen karar duruşmasının arasında, sanık yakınlarından olan Mert Can Kılıç, Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ve yanındaki eşi ile diğer yakınlarına saldırmaya başladı.  Polis tarafından gözaltına alınan Kılıç, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mert Can Kılıç, 'Kadına karşı basit yaralama' suçundan nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.  Ateş ailesi, saldırı olayına tepki gösterdi.

Sinan Ateş'in cinayeti ile ilgili dava, geçen yıl Ankara'da başlamıştı. Doç. Dr. Sinan Ateş, 10 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 7 kişi hakkında dava açılmış ve davanın süreci devam etmekteydi.

Bugünkü gelişme, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına ek olarak, aile üyelerine yönelik bir saldırı vakasının da gündeme gelmesi anlamına geliyor. Olayın ardından Ateş ailesi'nin duruma tepki gösterdiği belirtildi.  Mahkeme, saldırı şüphelisi Mert Can Kılıç'ın tutuklanmasına karar vererek, konuyla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesini sağladı.

Sinan Ateş Cinayeti Davasındaki Gelişmeler

Doç. Dr. Sinan Ateş, 10 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.  Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 7 kişi hakkında dava açılmıştı ve bu dava süreci devam etmekteydi.

Sinan Ateş, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi'ydi.  Ateş'in öldürülmesi, Türkiye'de akademik özgürlükler ve düşünce özgürlüğü konularında endişelere yol açmıştı.

Sinan Ateş cinayeti ile ilgili davada, geçen yıl Ankara'da dava süreci başlamıştı. Davanın seyri ve gelişmeleri, kamuoyunda yakından takip edilmekteydi. Bugünkü olay, Ateş ailesine yönelik bir saldırı olarak gündeme geldi ve mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi.

Sonuç olarak, Sinan Ateş cinayeti davası kapsamında, aile üyelerine yönelik yeni bir saldırı vakası ortaya çıktı. Mahkeme, saldırıdan sorumlu tutulan Mert Can Kılıç'ı 'Kadına karşı basit yaralama' suçundan tutuklamaya karar verdi. Bu gelişme, Ateş cinayeti soruşturmasına ek bir boyut getirdi ve ailenin güvenliği konusundaki endişeleri de gündeme taşıdı.