Mehmet M.'nin tedavisinde, kasığından alınan deri penisine dikildi.

Olay, 20 Ağustos'ta meydana geldi. Mehmet M.'yi sünnet için hekim olmayan birine götüren ailesi, sünnet sırasında derinin tamamen kesildiğini fark etti. İlk tedavi için yerel hastaneye başvurulmasının ardından, çocuk Kayseri Şehir Hastanesi'ne gönderildi. Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, Mehmet M.'nin kasık bölgesinden alınan deri, penis dokusunu onarmak için kullanıldı.

Doç. Dr. Dörterler, sünnetin hastane şartlarında ve hekim tarafından yapılması gerektiğini belirterek, "Sünnet cerrahi bir işlemdir ve kesinlikle bir uzman tarafından yapılmalıdır. Bu tür işlemler hastane ortamında gerçekleştirilmelidir. ‘Merdiven altı’ uygulamalar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" şeklinde konuştu.

Tedavi sürecinin 6. gününde, yapılan deri greftinin başarılı olduğunu ve çocuğun normal bir yaşam sürdürebileceğini ifade eden Dörterler, sünnetin yaşa bağlı olarak daha başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Yeni doğan döneminde sünnet önermediğini ancak 2-3 aylıkken yapılan sünnetlerin daha etkili sonuçlar verdiğini vurguladı.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Ayrıca, çocuğun ailesinin sünneti gerçekleştiren kişiden şikayetçi olmadığı ifade edildi.

Kaynak: DHA