GÜNDEM

Sümela Manastırı'nda 11. Ayin Gerçekleşti

Trabzon Maçka`da tarihi Sümela Manastırı'nda bu yıl 11'incisi düzenlenen ayin yapıldı.

Abone Ol

Hristiyan Ortodokslar için özel bir anlam taşıyan ve 'Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü' olarak kutlanan bu ayin, Gelibolu Metropoliti Stefanos Dinidis tarafından yönetildi.

Sabah saatlerinde minibüslerle manastıra gelen katılımcılar, manastırın içi ve çevresinde jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri eşliğinde içeri alındı. Trabzon Valiliği tarafından verilen giriş kartlarıyla kontrollü şekilde manastıra giren ziyaretçiler, bu yıl 23 Ağustos'ta yapılan ayine katıldılar. Önceki yıllarda 15 Ağustos'ta düzenlenen ayinin bu yılki tarih değişikliği ve kontenjan ayrılması nedeniyle katılımın az olduğu gözlendi. Ayine, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un katılmadığı, Gelibolu Metropoliti Stefanos Dinidis’in yönettiği, yaklaşık 100 kişilik bir grup katıldı.

Metropoliti Dinidis, konuşmasında Patrik Bartholomeos’un selamlarını ileterek, "Meryem Ana'nın huzurunda toplandık. Ülkemizde ve dünyada kalıcı barışın ve dayanışmanın sağlanması için dua ediyoruz. Ayinimizin gerçekleşmesinde devletimizin yardımları ve izni için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'a ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'a teşekkür ederiz. Ayrıca Maçka halkının misafirperverliğine de minnettarlığımızı ifade ederiz. Müslüman kardeşlerimizi ve tüm ziyaretçileri selamlıyor, hepinize sağlık ve huzur diliyoruz" dedi.

Ayin sonrasında ilahiler okundu ve kutsanan ekmek ile şarap katılımcılara dağıtıldı. Ayin tamamlandıktan sonra tarihi Sümela Manastırı, ziyaretçilere tekrar açıldı.