Operasyon sırasında kaçmaya çalışan şebeke lideri Muhammed D., polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan baskında, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı devriye ekipleri, 13 Eylül Cuma gecesi şebekeyi takibe alarak operasyon için harekete geçti. Şebeke lideri Muhammed D., polisleri fark edince kaçmaya başladı. Kovalamaca, Ordu Caddesi'nde sona erdi ve Muhammed D. gözaltına alındı. Üst aramasında alüminyum folyo içerisinde 3 gram metamfetamin bulundu.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Muhammed D.’nin ifadesi doğrultusunda, 50. Yıl Mahallesi'nde başka bir adrese operasyon düzenlendi. Uyuşturucu deposunu andıran bu evde, 318 gram metamfetamin, 80 gram kokain, 95 gram eroin katkı maddesi, 8 gram eroin, 3 gram çikolatalı esrar, 192 adet Lyrica hap, 1,498 adet Captagon hap ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 3,502 dolar, 750 euro ve 1,150 TL ile birlikte bir hassas terazi, 67 adet boş şeffaf poşet ve 6 cep telefonu ele geçirildi. Evde bulunan Ahmed C. (20), Muhammet S. (27), Beşer E. M. (27) ve Eymen El H. (39) de gözaltına alındı.

Operasyon, Sultangazi'de uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bir kez daha gösterdi.

Kaynak: DHA