Öğrencilerin ortak alanlarının fiziki koşullarını iyileştirmek amacıyla yapılan bu çalışmalar kapsamında, okullardaki oyun alanları ve bahçelere oyun çizgileri eklendi. Ayrıca, okullara badana işlerinde kullanılmak üzere 42 ton boya temin edildi.

Oyun alanlarının bakımı ve tamirinin yanı sıra, çocukların zaman geçirebileceği alanlarda çeşitli yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Voleybol ve basketbol sahalarının bakımı yapıldı, eski oyun fileleri yenilendi ve sahaların zeminleri yeniden boyandı. Ayrıca, okul bahçelerindeki banklar tamir edilip, yeşil alanlara toprak ve bitki dikimi yapıldı. Ortak alanlar, hijyen standartlarını artırmak amacıyla tazyikli suyla yıkanarak temizlendi.

42 Ton Boya Desteği Sağlandı

Sultangazi Belediyesi, okulların iç mekanlarının kalitesini artırmak amacıyla toplamda 42 ton boya sağladı. Bu boya, okullardaki badana ve yenileme çalışmaları için kullanılacak.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

"Eğitim, Her Zaman Önceliğimiz"

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, “Gençlerimizin en iyi şekilde geleceğe hazırlanabilmesi için okullarımızdaki bakım ve onarım çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçemize yeni eğitim yuvaları kazandırırken mevcut okullarımızın kalitesini de artırmayı hedefliyoruz. Okul açılmadan önceki bir hafta içinde bu çalışmalara hız verdik. Özellikle çocuklarımızın keyifle vakit geçirebileceği okul bahçeleri ve oyun alanlarının bakımını yaparak, okul çevresinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Gençlerimiz yeter ki okusun ve okullarına severek gelsin” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA