Bu sezon, Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmeyi amaçlıyor ve sanatın gücüyle adalet ve özgürlük mesajları veriyor.

Açılış programı, Sultangazi Belediyesi'ne ait Nikah Sarayı'nda düzenlendi. Programa, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Sultangazi Kaymakamı, Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin girişinde, Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin eserlerinden oluşan bir sergi yer aldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Naci el-Ali'nin hayatını ve Hanzala karakterinin önemini anlatan bir belgesel gösterildi.

Yüksel: Saldırıları Kınıyoruz

Açılışta konuşan Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, İsrail’in Filistin’deki savaş suçlarına dikkat çekerek, “Hastaneler, okullar, ibadet yerleri bombalandı. Biz burada bu saldırıları kınamak ve tüm dünyaya duyurmak için toplandık. Türkiye, bu konuda önemli adımlar attı ve inşallah sorumlular bir gün cezasını çekecek” dedi.

Turan: Sanatla Direnişi Yaşatıyoruz

Hasan Turan, Hanzala’nın evrensel mesajını sanat yoluyla yaymanın önemine vurgu yaparak, “Bir acının en iyi anlatım yöntemi sanattır. Kültür ve sanat sezonunun Filistin üzerinden anlatılması çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Dursun: Unutulmayacak Bir Sezon

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, bu yılki sezonu Hanzala ismiyle anmalarının, Filistin'e olan desteklerinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Dursun, “Bu sezon boyunca düzenlenecek etkinliklerle Filistin'deki dramı unutturmamak ve özgürlüğün anlamını hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Hanzala: Sembolik Bir Direniş

Darbettikleri Kadının Para ve Altınlarını Gasbeden 3 Şüpheli Tutuklandı Darbettikleri Kadının Para ve Altınlarını Gasbeden 3 Şüpheli Tutuklandı

Hanzala, Filistin'in özgürlük mücadelesinin sembollerinden biridir. Naci el-Ali’nin yarattığı bu karakter, Filistin zulmü yüzünden vatanından sürülen bir çocuğu temsil eder. Hanzala, özgürlük mücadelesi sona erene kadar hep 10 yaşında kalır ve yüzünü dünyaya döner.

Bu özel sezon, Filistin’de yaşanan acıları unutturmamak ve sanatsal bir platformda bu dramı dile getirmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: DHA