Törene, 17 farklı spor branşında eğitim gören yaklaşık 6 bin öğrenci ile aileleri katıldı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, törende yaptığı konuşmada, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, çocukların küçük yaşlardan itibaren sportif etkinliklerde bulunmalarının önemini belirtti.

Dursun, "Spor, hem bedeni hem de ruhu dinlendiren, eğitim sürecinin vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi. Yaz Spor Okulları'nda başarılı olan öğrencilere sertifikalarının verildiği törenin ardından, Sultangazi Belediyesi’nin yeni dönemde başlayacak Sonbahar Spor Okulları için hazırlıklara başlanacağı duyuruldu. Her yıl 12 bin kişiye spor eğitimi verildiğini belirten Dursun, Sultangazi'nin sporun merkezi olma hedefini vurguladı.

Dursun, ayrıca spor federasyonlarının seçimlerinde de aktif rol almak için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyonası'nda tekvandoda Türkiye'yi temsil edecek sporculara da başarılar diledi.

Törende, tekvando branşında eğitim gören Azra Naz Kamış, düzenli antrenmanlarının kendisine yeni bilgiler kazandırdığını belirtirken, karate öğrencisi Hamza Avcı ise yarışmalarda elde ettikleri başarıları ve hocalarına teşekkürlerini iletti.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Kaynak: DHA