Hekimoğlu, yaptığı açıklamada "Ankara'nın, Trabzon'un veya herhangi bir ilimizin değil Türkiye'mizin Türkiye Boks Federasyonu başkan adayı olduğumuzu siz değerli basın mensuplarının huzurunda ilan ediyorum" dedi. 

Hekimoğlu, Türkiye Boks Federasyonu'nda geçmişte 2 yıl yönetim kurulu üyeliği de yapmış bir isim. Ayrıca Boks Spor Kulübü'nün Başkanlığı ve TFF 2'nci Ligi'nde mücadele eden 1461 Hekimoğlu FK'nın Başkan Vekilliği görevlerini de sürdürüyor. 

Sporun birçok branşı ile içiçe olduğunu vurgulayan Hekimoğlu, "10 yıl taekwondo, 5 yıl boks sporu yaparak daima sporun içinde oldum. Bu arada bir baba olarak, oğlumu da şampiyon bir boksör olarak yetiştirdim" açıklamasında bulundu. 

Hekimoğlu, Türk sporuna yıllık 60 milyon liralık bir sponsorluk bütçesi ayırdığını da sözlerine ekledi. Boks federasyonu başkanlığı için 12 Kasım 2024'te yapılacak seçimlerde aday olduğunu duyuran Hekimoğlu, tüm Türkiye'nin federasyon başkan adayı olduğunu vurguladı. 

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Hekimoğlu'nun güçlü mali ve yönetimsel geçmişi, Türkiye boks sporuna önemli katkılar sunabileceğine işaret ediyor. Uzun yıllardır spor dünyasının içinde yer alan deneyimli bir isim olarak, Türkiye Boks Federasyonu'nu daha da ileriye taşıyabilme potansiyeline sahip görünüyor.

Kaynak: DHA