Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı

Koçer, faturasını düzenli ödeyen köylülere yarım gram 22 ayar altın hediye etmeye karar verdi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden muhtar seçilen Ali Koçer, köydeki içme suyu tesisinin bakım ve işletmesinin muhtarlık tarafından yürütüldüğü Yeşilbaş köyünde, 660 aktif aboneden sadece 210’unun faturasını düzenli ödediğini belirtti. Bu durumu değiştirmek için bir kampanya başlatan Koçer, ödeme yapanları ödüllendirmek amacıyla altın dağıtma uygulaması başlattı.

Kampanya çerçevesinde, muhtarlıkta düzenlenen etkinlikte faturalarını düzenli ödeyenler arasında çekiliş yapıldı. İlk kura çekiminde, Havva Baştuğ, Hanife Ocaker ve Mustafa Öztürk yarım gram 22 ayar altın kazandı. Muhtar Koçer, köy halkını içme suyu faturalarını düzenli ödemeye teşvik etmek için bu uygulamanın devam edeceğini ve her ödeme dönemi sonunda 3 kişiye altın hediye edileceğini duyurdu.

Koçer, kampanyanın köydeki fatura ödeme alışkanlıklarını iyileştireceğine inandığını belirtti. "Vatandaşlarımız su faturalarını öderse biz de onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Köyümüzü hep birlikte kalkındıracağız. Köylü bize oy verdi, biz de karşılığını hizmetle vereceğiz" diyen Koçer, fatura ödemeyi teşvik etmek için başlattıkları bu kampanyanın Türkiye’nin başka yerlerinde örneği olmadığını vurguladı.

Altınlar, köydeki hayırseverlerin bağışlarıyla temin edildi ve kampanya masrafları muhtarlık bütçesinden karşılandı. Kura çekiminde altın kazanan Mustafa Öztürk, bahçede sulama yaparken muhtarın kendisini arayıp altın kazandığını söylediğini belirtti. Hanife Ocaker ise kurada şanslı çıkmasının kendisini çok şaşırttığını ifade etti.

Kaynak: DHA