Parka girişler geçici bir süreliğine kapatıldı.  Bölge halkı, yaşanan duruma tepkilerini dile getirdi.

Spil Dağı Milli Parkı, 1517 rakımlı konumu, zengin jeolojik, morfolojik, arkeolojik ve mitolojik özellikleri ile tanınmakta ve dağcılık gibi açık hava aktiviteleri için önemli bir merkez olarak kullanılmaktadır. Parkın işletim hakkı 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ege Jet firmasına verilmişti.

Ancak, Ege Jet firmasına verilen işletim hakkının kapsamındaki projeler, belirtilen süre içinde hayata geçirilmedi. Bu projeler arasında ticaret merkezi, at manej, piknik alanları, festival alanları ve gölet düzenlemesi bulunmaktaydı. 5 yıl süren tahsis süresinin sonunda, söz konusu projelerin tamamlanmadığı tespit edildi ve sözleşme Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından feshedildi.

Parkın işletim hakkı yeniden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne geçecekken, 5 Ağustos itibarıyla parkın girişleri kapatıldı. Milli parkın tamir edilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından ziyaretçilerin tekrar giriş yapabilmesi bekleniyor. Ancak, bu durumdan habersiz olan bazı ziyaretçiler, Spil Dağı'nın kapalı olmasına tepki gösterdi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinden oğluyla birlikte parka gelmiş olan Kadir Çiğdem, "Manisa'da oturan çocuklarım için buraya geldim. Spil Dağı'na gezmeye geldik ama kapalı olduğunu öğrendik. Manisalıların tek gittiği yerin kapalı olmaması gerekirdi" dedi.

Bir diğer ziyaretçi Mestan Çiğdem ise, "Yaz aylarında doğa ve temiz havası nedeniyle buranın açık olması gerekiyor. Manisa halkı nereye gidecek? Tek bir dağımız var ve neden kapalı?" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA