Nikah töreninde evlilik cüzdanını kızı Ayfer'e verirken "Gelin hanım" şeklinde hitap eden Tanrıkulu, resmi işlemleri tamamladıktan sonra cübbesini çıkararak kızıyla duygusal bir an yaşadı.

Azim Hüseyin Tanrıkulu, Çiftlikköy ilçesindeki Taşköprü Belediyesi'nde görevine 31 yıl önce başlamıştı. Bu süre zarfında yaklaşık 5 bin nikah kıydığını belirten Tanrıkulu, sadece 7 çiftin boşandığını vurguladı. Nikah sırasında kalıplaşmış ifadeler kullanmak zorunda olduklarını anlatan Tanrıkulu, törenin sonunda cübbesini çıkararak kızıyla kişisel bir an yaşadığını ifade etti.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Tanrıkulu, "Nikah sırasında 'Gelin hanım' ve 'Damat bey' şeklinde hitap etmek zorundayız. Ancak resmi işlemler tamamlandığında, cübbemi çıkarıp kızıma 'Kızım' diyerek sarıldım. Bu tören, hem Ayfer’in hem de benim için çok anlamlıydı. Gözüme bakmamaya çalıştım ama yine de ağladım. Ellerimizi öptüler ve birlikte hatıra fotoğrafları çektik. Bu nikah, benim 31 yıllık memurluğumun jübilesi oldu. Bundan sonra belediyede başka bir görevde devam edeceğim" dedi.

Nikahın sonunda gözyaşlarını tutamayan Ayfer Sarıkaya ise, "Babamın nikahımı kıydığı anlar benim için çok özel ve duygusal oldu. ‘Evet’ demek gerçekten zordu ama babamın bu özel anı yönetmesi her şeyi daha anlamlı kıldı" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA