Olay, dün akşam saat 18.30 sıralarında Başak Mahallesi, Şehit Erdal Özçelik Sokak’ta meydana geldi. Rana El Selci, ailesiyle birlikte akrabalarını ziyarete gitmişti. Annesi iftar için yemek hazırladığı sırada, küçük çocuk dışarı çıktı ve yaklaşık 10 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan küçük çocuk, yakınları tarafından hemen Konya Şehir Hastanesi’ne götürüldü ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından küçük Rana’nın cesedi, otopsi için Konya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yapılan otopsinin ardından ailesi, Rana El Selci’nin cenazesini memleketi Suriye’ye gönderdi. Konya'daki yetkililer, sokak köpeklerinin kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor. Karatay Belediyesi ekipleri, olayın yaşandığı bölgedeki sokak köpeklerini toplama çalışmalarına devam etti.

Konya Valiliği olayla ilgili bir açıklama yaparak, “Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 2 yaşındaki Rana El Selci, hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetmiştir. Konya'da sahipsiz köpeklerin toplanması için mücadelemiz sürmektedir. Olayla ilgili geniş çaplı bir tahkikat başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı ve bu kapsamda 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 1 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

Beton Mikseri Devrildi: Sürücü Hayatını Kaybetti! Beton Mikseri Devrildi: Sürücü Hayatını Kaybetti!

Olayın yaşandığı bölgeye gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da açıklamalarda bulundu. Kılca, belediye olarak sokak köpeklerinin toplanması ve kontrol altına alınması için uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Yönetmelik çıkalı 2,5 ay oldu. Köpekleri toplamak için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. 30 personelimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Hepimizin çocuğu var ve biz de aynı acıyı paylaşıyoruz. Şu an adli ve idari süreç başladı. Sorumlular kim olursa olsun, hesap verecekler. 6 aydır bu konu üzerinde çalışıyoruz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: DHA