GÜNDEM

SMS ile İşten Çıkarılan 204 İşçi Belediye Önünde 24 Saat Nöbet Tutuşuna Geçti

Iğdır Belediyesi'nde temmuz ayının ilk haftasında cep telefonlarına gönderilen SMS ile işten çıkarılan 204 işçi, haklarını geri almak için belediye önünde 24 saat süren bir nöbet eylemine başladı.

Abone Ol

Belediye binası önünde kurdukları çadırda eylemlerini sürdüren işçilerden Orhan Şeyran, "Seçimden sonra bizi bir düğün salonunda topladılar ve kimseyi mağdur etmeyeceklerini söylediler. Bu güvence üzerine evlilik hazırlıkları yaptım, ancak şu an ödemelerimi yapamıyorum. Mahkeme sürecindeyiz ve işimi geri istiyorum" dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Iğdır Belediye Başkanlığı'nı kazanan DEM Parti'li Mehmet Nuri Güneş tarafından 5 Temmuz akşamı cep telefonlarına gönderilen SMS ile 204 işçinin iş akitleri feshedildi. İşten çıkarılan işçiler, geri dönüş için yaptıkları başvuruların sonuçsuz kalmasının ardından, 8 Temmuz'da belediye binası önüne çadır kurarak oturma eylemine başladı. Her akşam 4 kişi, belediye binası önünde kurdukları yatak ve yorganda 2 kişi uyurken, 2 kişi de nöbet tutuyor. Eylemciler, haklarını geri alana kadar 24 saat süren nöbetlerine devam edeceklerini belirtiyor.

"Sıcaklar Bizi Çok Etkiliyor"

İşten çıkarılanlardan Orhan Şeyran, belediyede yaklaşık 1 yıldır çalıştığını, önceki iş deneyiminin özel bir şirkette inşaat mühendisi olarak olduğunu belirtti. "Seçim sonrası psikolojik baskılar ve mobbing yaşadık. Gündüz 50 dereceyi bulan sıcaklarda nöbet tutmak zorundayız ve bu bizi çok etkiliyor. Seçim sonrası, 'Kimseyi mağdur etmeyeceğiz' denmişti ve ben de bu güvenceyle evlilik hazırlığı yapmıştım. Şu anda ödemelerimizi yapamıyoruz ve mahkeme sürecindeyiz. İsteğimiz, destek olmaları ve mahkeme sürecinin hızla sonuçlanması" dedi.

"Evimize Ekmeğimiz Geri Dönmeli"

Belediyede yaklaşık 1 yıl çalışan Hüseyin Şişdağ, "Yeni yönetim bizi ekmeğimizden etti. İki aydır buradayız ve sadece işimize geri dönmek istiyoruz. Evimize ekmek götürmemiz gerekiyor, çocuklarımız aç. Cumhurbaşkanımızdan ve valimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

"Sokak Hayvanları için Çalışıyorduk"

Temmuz ayında belediyede veteriner hekim olarak görev yapan Tuğçe Dönmez ise, "Çıkarılan 204 kişiden biriyim. Iğdır'da sokak hayvanlarını kimliklendirme, tedavi ve kısırlaştırma işleri yapıyordum. Şu anda bu çalışmalar durmuş durumda ve bu büyük bir problem yaratıyor. Düzenli bir işimiz ve gelirimiz vardı, şu an mağdur olduk ve borç içindeyiz. Yetkililere sesleniyorum; bize yardımcı olun ve sesimizi duyurun" şeklinde konuştu.

İşçiler, belediye önündeki eylemlerini sürdürürken, yetkililerden çözüm bekliyor.