GÜNDEM

SMA Tedavisi Sonrası Melih Eymen Okula Başladı

Kayseri'de 3 yıl önce Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 teşhisi konulan Melih Eymen Ceylan (6), valilik izniyle başlatılan yardım kampanyasıyla Dubai'de tedavi oldu ve bu yıl 1'inci sınıfa başladı.

Abone Ol

Ceylan, tedavi sonrası "Artık çok güçlüyüm, hayallerim gerçek oldu" dedi.

Melikgazi ilçesinde yaşayan Fatma ve Osman Ceylan çiftinin oğulları Melih Eymen’e 3 yıl önce SMA Tip 2 teşhisi kondu. Dubai'deki hastane ile iletişime geçen çift, tedavi maliyetinin 1 milyon 822 bin dolar olduğunu öğrenince, valilik izinli bir kampanya başlattı. Toplanan 35 milyon TL ile tedavi süreci tamamlandı. Melih Eymen, geçen yıl Nisan ayında ailesiyle birlikte Dubai'ye gidip, 3 aylık ilaç tedavisini tamamladı. Tedavi sonrası Türkiye'ye dönen Melih Eymen, yürüyemediği dönemlerin ardından şimdi rahatça yürüyebiliyor ve okula başlamış durumda.

"Çok Güçlüyüm"

SMA ile mücadele eden diğer çocuklara umut vermek isteyen Melih Eymen, “1'inci sınıfa başladım. Kalem tutabiliyorum, eskiden tutamıyordum. Bu çok güzel bir duygu. Okulda resim yapıyorum, ödevlerimi bitiriyorum. Beslenme saatlerimiz oluyor. Sürpriz ilacımı aldığım için artık merdivenlerden annemin kucağına almadan inip çıkabiliyorum. Çok mutluyum. Artık çok güçlüyüm. Ödevlerim için öğretmenim bana pekiyi verdi. Önceden hiç arkadaşım yoktu, şimdi bir sürü arkadaşım oldu. Okulumu çok seviyorum. Sürpriz ilacım beni çok güçlü yaptı. Kimse ümidini kaybetmesin. SMA ile mücadele eden kardeşlerimin elini bırakmayın. Hepinizi çok seviyorum,” diye konuştu.

"Hayatımızın Ortasında Koca Bir Ateş Oluştu"

Fatma Ceylan, yaşadıkları zorlu süreci şu sözlerle anlattı: “11 ay süren mücadelemizin ardından bugünleri görmek nasip oldu. Evladımız 1’inci sınıfa başladı ve hayallerine adım adım yaklaşıyor. Melih Eymen’in teşhisi konulduktan sonra hayatımızda büyük bir ateş oluştu. Kampanya süreci başladı ve evladımıza ilacını yetiştirebilir miyiz endişesi yaşadık. Bir ailenin evladının sağlığının parayla bağlantılı olması çok acı bir durum. Ama Allah’ın ve gönlü güzel insanların desteğiyle bu mücadeleyi kazandık. Melih Eymen, Dubai’de ilacına kavuştu. Önceden kahvaltısını bile yarıda bırakıyordu, ama şimdi merdivenlerde yürüyebiliyor, kalem tutup ödev yapabiliyor. Bu hem bizim hem de Melih Eymen için bir hayaldi. Çok mutlu oldum. 11 ay boyunca gözyaşı döktük ve evladımızı kaybetme korkusuyla yaşadık. Allah kimseyi evladı ile sınayıp çaresiz bırakmasın.”

Diğer SMA ile mücadele eden ailelere de destek çağrısında bulunan Ceylan, “Diğer çocuklarımız da inşallah ilaçlarını alabilir” dedi.