Yürüyüşe, Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve öğrenciler de katıldı.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Tören, Atatürk Evi Müzesi'nde başladı. Burada, Şişli Belediye Başkanı Şahan ve Kaymakam Ertürkmen, Atatürk büstüne çiçek bıraktı ve gazilerin gününü kutlayarak onlara çiçek verdiler. Müze programının ardından, ortaokul öğrencilerinin bando takımı eşliğinde dev Türk bayrağının yer aldığı kortej Halaskargazi Caddesi'nden Maçka Sanat Parkı'na yürüdü. Kortej, vatandaşlar ve turistlerden yoğun ilgi gördü.

Maçka Sanat Parkı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, "Bu özel gün, vatanını savunmak için canını ortaya koymuş gazilerimize olan minnettarlığımızın bir ifadesidir. Gazilerimiz, Türk milletinin kalbinde her daim özel bir yere sahip olacaktır" dedi.

Başkan Şahan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün, ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden tüm gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. Çelenk sunma töreninde Kıbrıs gazisi Mehmet Sadık Salman ise, "Bizim muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda, cesaret ve yiğitlik ise şanlı Türk tarihimizde mevcuttur" dedi.

Kaynak: DHA