Bu platform, bilgi teknolojileri alanındaki teklif ve çözümleri tek bir çatı altında topluyor. Inserpo Bilişim Satış Direktörü Abdullah Özberk, bu yeniliğin hem Türkiye'de hem de dünya çapında bir ilk olduğunu belirterek, "Geliştirdiğimiz platform ile orta ve büyük ölçekli şirketlerin BT hizmet tedarik süreçlerini uçtan uca dijital hale getiriyoruz" dedi. Teknolojinin hızlı ilerlemesi, kurumsal BT tedarikinde de önemli değişikliklere yol açtı. Şirketler teknolojiye daha fazla yatırım yaparken, BT liderleri ve satın alma ekiplerinin doğru tercihler yapmasının önemi artmış durumda. Inserpo Bilişim, BT ürün ve hizmetlerinin satın alınmasında 'ihtiyaç belirleme, teklif alma ve satın alma' aşamalarını tek bir platformda birleştirerek bu süreci daha verimli hale getiriyor.

“Zaman, Paradan Daha Değerli”

Abdullah Özberk, e-satın alma çözümlerinin satın alma profesyonelleri tarafından yaygın şekilde benimsendiğini vurguladı. "Zamanın paradan daha değerli olduğu bir dönemdeyiz. Ancak, BT altyapılarına ve hizmetlerine dair teklifler almak için işletmelerin birçok slayıcı ile toplantı yapması gerekiyor. Inserpo Bilişim olarak, dijital ortamda hızlı teklif ve satın alma süreçlerini BT alanına taşıyan ilk platformu sunuyoruz. Amacımız, BT hizmetleri satın alma süreçlerini en hızlı ve en az efor ile tamamlanabilir hale getirmek. Şirketler, ağ, güvenlik, sistem bakımı, dış kaynak personeli ve dijital dönüşüm projeleri gibi ihtiyaçlarını 5 dakika içinde teklif alarak karşılayabiliyor" dedi.

İhtiyaç Belirleme ve Teklif Alma Artık Tek Platformda

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Özberk, platformun kullanıcıların ihtiyaçlarını belirlemelerine yardımcı olduğunu belirtti. Kullanıcılar, platforma giriş yaparak ağ, güvenlik, sistem ve BT hizmetleri gibi başlıklarda ihtiyaçlarını ayrıntılı bir şekilde ifade edebiliyor. Bu sayede, gereksiz yatırımlar ve ek harcamaların önüne geçiliyor. Teklifler beş dakika içinde sunuluyor ve uygun bulunması durumunda satın alma aşamasına geçiliyor. Inserpo Bilişim, global BT devleriyle işbirliği yaparak kullanıcılara en uygun teklifleri en hızlı şekilde sunuyor.

Avrupa ve Ortadoğu Pazarlarına Açılma Planı

Abdullah Özberk, BT ihtiyaçlarının çeşitlendiğini ve işletmelerin donanım ile lisansların yanı sıra nitelikli BT personeline de ihtiyaç duyduğunu ifade etti. "Outsourcing hizmetimiz kapsamında, BT personeli, proje yöneticisi veya proje ekibi sağlıyoruz. Nitelikli BT personeline erişimin zor olduğu bu dönemde, Inserpo Bilişim, gerekli uzmanlık seviyesindeki ekibi hızla oluşturup dış kaynak hizmeti olarak sunabiliyor" diye ekledi. 2019 yılında kurulan Inserpo Bilişim, beş yıllık Ar-Ge yatırımları ile BT dış kaynak kullanımı ve hizmet satın alma süreçlerini tek platformda sunma konusunda Türkiye'de ve dünyada bir ilke imza attı. Abdullah Özberk, şirketin gelecekteki hedefleri hakkında şunları söyledi: "Türkiye'deki öncü şirketlere hizmet veren Inserpo Bilişim, yerel ve uluslararası iş ortakları, deneyimli ekibi ve öz kaynakları ile Avrupa ve Ortadoğu pazarlarında da büyümeyi hedefliyor" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA