GÜNDEM

Silopi’de ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ Etkinliği

Silopi'de Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutlamak için düzenlenen etkinlik, Silopi İlçe Gençlik Merkezi gönüllüleri ve Dicle Ortaokulu'nda okuyan 40 öğrenci tarafından gerçekleştirilmiştir.

Abone Ol

Etkinlik kapsamında, öncelikle öğrenciler engelsiz koşu parkında çevre temizliği yapmışlardır. Öğrenciler, eldivenlerini giyerek parkın içerisindeki çöpleri toplamışlar ve getirdikleri çöp torbalarına atmışlardır. 

Çevre temizliğinin ardından, öğrenciler İlçe Gençlik Merkezi'nde düzenlenen oyun parkurlarında eğlenceli aktivitelere katılmışlardır. Burada öğrenciler, çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirmişlerdir. 

Oyun etkinliklerinin tamamlanmasının ardından, Silopi Gençlik Merkezi konferans salonunda kız çocuklarının bilinçlendirilmesine yönelik bir seminer gerçekleştirilmiştir. Seminerin ardından, İlçe Gençlik Spor Müdürü Öner Akdan, öğrencilere katılım sertifikaları dağıtmıştır. 

Sonuç olarak, Silopi'de Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler, çevre temizliği, oyun aktiviteleri ve bilinçlendirme semineri gibi farklı unsurlardan oluşan bir program gerçekleştirmişlerdir. Etkinliğin amacı, kız çocuklarının toplumsal farkındalığını artırmak ve onlara yönelik desteklerin sağlanması olmuştur.